AMERICAN STAFFORDSHIRE TERRIER

 

de Amerikaanse Staffordshire Terrier, Ontstaan uit een kruising tussen de Bulldog en de Terriër en als ras erkend in 1936. Het voorvoegsel American werd in 1972 toegevoegd. Dit om verwarring met de (Engelse) Staffordshire Bull Terriër te vermijden. In 1983 kwam het ras naar Nederland.

Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. 

Stevig en gespierd. Straalt kracht en gezag uit en imponeert. Brede schedel, sterke kaken, een korte rug en een brede borstkas. Atletisch voorkomen.

De vacht is kort, strak en hard. Een glanzende vacht is gewenst. Iedere kleur is toegestaan, maar geheel wit, meer dan 80% wit, leverkleur en black en tan zijn niet gewenst. 

De schofthoogte van de American Staffordshire Terrier ligt tussen de 40 cm en 50 cm.

Het gewicht varieert van 15 kg tot 25 kg.

karakter

Moedig, zelfverzekerd, beheerst, waaks, loyaal en betrouwbaar. Alleen honden met goed gedrag mogen worden ingezet voor de fokkerij. (MAG test)

gezondheid

De rasvereniging; American Staffordshire Terrier Club Holland is bezig met de gezondheid van de American Staffordshire terrier. Dit is een onderdeel van het  verenigingsfokregelement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie,Elleboogdysplasie en  DNA onderzoek naar  Cerbellaire Ataxia. 

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging ASTCH

 

fci informatie

FCI groep 3: Terriers

 

Bron: Houdenvanhonden.nl